2009-01-28 15:55:47• hírek • Szatmár.ro

Egyháztanácsosok találkozója

Idén, január 23. és 25. között ötödször került sor az egyháztanácsosok találkozójára a szatmári egyházmegyében. Ez alkalommal Teffenhart István, aknasugatagi plébános és egyháztanácsosai voltak a vendéglátók, a máramarosszigeti esperességben.



A találkozón, -  melyen mintegy száz résztvevő volt jelen, - a nevelés témaköre került a figyelem középpontjába. A találkozó fórumbeszélgetéssel indult: kik és hogyan nevelik a gyermekeket, fiatalokat. A csoportra irányuló neveléstől a tanárok időhiányán át, valamint a hitre való nevelésben a szülői támogatás szükségességéig mindent átbeszéltek.

Teffenhart atya előadásában az egyháztanács bibliai alapjairól beszélt, melyet saját életéből hozott példákon keresztül mutatott be. Ezt követően Cziple Aurél, nagybányai gimnáziumi tanár mutatta be szemléletesen a nevelés történetét.

A talákozón sor került továbbá az egyháztanácsosokat érintő egyházmegyei és esperességi találkozók jövő évi témáinak megbeszélésére. Ezek a találkozók egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek, ugyanis míg az első találkozón még mindössze harmincan vettek rész, az idein már százan.

Százan vettek részt a találkozón

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: